Ajankohtaista

Uudenvuodentiedote 2013 – Sylvesterin tarina

02 joulukuun, 2014 Sivut 0

Mira sai ikäviä uutisia palatessaan uudenvuodenjuhlinnasta kotiin vuoden 2013 ensimmäisenä päivänä: Sylvester-chihuahua oli edellisenä iltana pelästynyt rakettia, vetänyt päänsä pannasta läpi ja pinkonut hoitajaltaan karkuun Tampereen Tammelassa. Etsintä aloitettiin välittömästi: Nettiin laitettiin katoamisilmoitus, ja katoamisesta kertovia lappuja jaettiin lähiympäristöön. Lisäksi kavereista muodostettu etsintäpartio etsi karkulaista omatoimisesti – tuloksetta. Tämän jälkeen Mira soitti Pirkanmaan etsijäkoirien päivystysnumeroon.

Päivystysnumerosta Mira sai neuvoja mm. hajujälkien tekemiseen tutuilta kävelyreiteiltä kotipihaan. Karanneen jäljille lähti ensin Tiina kokeneen Kira-etsijäkoiransa kanssa. Kira johdatti Tiinan mm. Naistenlahden voimalaitokselle, mutta Sylvesteriä ei löytynyt. Seuraavana päivänä Laura lähti Isla-koiransa kanssa jäljestämään karkulaista. Myös Isla suuntasi kohti voimalaitosta ja antoi merkkejä kohti Lapinniemen kylpylää, jonne etsintäpartio olisi suunnannut seuraavaksi. Tässä vaiheessa etsintöjä puhelin kuitenkin soi – Sylvester oli löytynyt Hirviniemestä. Laura laskeskeli kotiin päästyään, että linnuntietä Naistenlahden voimalaitokselta Hirviniemeen matkaa kertyy noin seitsemän kilometriä. Pieni karkulainen oli siis kipittänyt jään yli hädissään kymmenisen kilometriä – vain yhden pamauksen tähden. Tarinalla on kuitenkin onnellinen loppu: Sylvester saatiin ehjänä – vaikkakin väsyneenä ja riutuneen oloisena – kotiin.

Mira kiittelee etsijäkoirien nopeaa toimintaa hätätilanteessa. Vaikka näköhavaintoja ei kadonneesta koirasta tullutkaan, ihmisten huoli ja välittäminen yllättivät Miran. Mira toteaakin, että omin voimin ei olisi näin laajaan etsintään pystynyt. ”Sylvesterin löytyminen oli tämän vuoden uskomattomin ja onnellisin päivä, ja tunnen siitä suurta kiitollisuutta päivittäin, kun katson pientä ystävääni ja saan pitää hänet luonani vielä pitkään”, Mira toteaa.

Tulevan vuodenvaihteen Mira aikoo viettää sisätiloissa Sylvesterin kanssa. Lenkillä hän suunnittelee käyvänsä hyvissä ajoin ennen paukkeen alkamista ja kotona pidetään televisiota päällä, ettei rakettien pauke kuulu niin selvästi. Pirkanmaan etsijäkoirat suosittelevat lisäksi pannan ja valjaiden yhteiskäyttöä. Lemmikillä on myös hyvä olla omistajan puhelinnumerolla varustettu panta tai valjaat päällä myös sisätiloissa. Katso lisää vinkkejä paukkuarkojen koirien kanssa toimimiseen täältä.

Pirkanmaan etsijäkoirat ry toivottaa rauhallista ja turvallista uutta vuotta niin Miralle ja Sylvesterille kuin kaikille muillekin koirille omistajineen!

Kuva facebookissa.