Ajankohtaista

Kesätiedote 2013 – Heitetään talviturkit

02 joulukuun, 2014 Sivut 0

Talviturkit alkavat olemaan jo historiaa, mutta jos lemmikistä saa napattua vielä viimeiset irtokarvat, on ne hyvä pistää pussiin talteen! Ota jokaiselle lemmikillesi oma pussinsa, jotta mahdollisen karkaamisen sattuessa etsijäkoira saa etsittävästä yksilöllisen hajun. Pussin tulee olla puhdas, tai vaihtoehtoisesti karvat voi pistää talteen puhtaaseen lasipurkkiin.

Jos lemmikki on karvaton tai todella lyhytkarvainen, voi hajun ottaa talteen hieromalla eläimen tassuja puhtaisiin sidetaitoksiin tai vanutuppoihin, ja pussittaa ne. Hajun voi pistää talteen miltä tahansa lemmikkieläimeltä lajista riippumatta.

Etsijäkoirat etsivät kadonnutta tämän yksilöllisen hajun perusteella, minkä takia eläimestä on hyvä olla jossain ns. puhdas haju tallella. Monesti etsintätilanteessa käytetään lemmikin pantaa, lelua, petiä tai harjaa, mutta usein niissä on myös perheen muiden lemmikkien hajua, ja etsijäkoira joutuu aloittamaan etsinnän sekahajulla.

Tietenkin olisi hyvä, jos lemmikki pysyisi kotona tai mökillä ilman karkaamisia. Kaikkeen on kuitenkin hyvä varautua. Ohjeita lemmikin turvalliseen lomailuun löytyy viime kesän tiedotteesta.

Aurinkoista ja ennen kaikkea turvallista kesää!

Terveisin, Pirkanmaan etsijäkoirat ry

Kuva facebookissa.